0 Deljenj 1047 Ogledov

21-letnik umrl zaradi predoziranja s heroinom, sodnik odredil pripor za 34-letnega Celjana.

27. December, 2017 11:38
1047 Ogledov
Foto: iStock

34-letnik  je  policiji poznan kot uživalec in preprodajalec prepovedanih drog. 

Marca  letos  je  v  Rogaški  Slatini  zaradi predoziranja s prepovedanimi drogami umrl  21-letnik. Pri preiskovanju okoliščin njegove smrti so celjski kriminalisti utemeljeno sumili, da mu je prepovedano drogo heroin, prodal 34-letni Celjan.

34-letnik  je  policiji poznan kot uživalec in preprodajalec prepovedanih drog, so sporočili s PU Celje. V preteklosti so mu jih policisti in kriminalisti že večkrat zasegli in ga večkrat tudi kazensko ovadili. Pri zbiranju obvestil in preiskovanju kaznivih dejanj s področja preprodaje prepovedanih drog so kriminalisti prišli do podatkov, da z osumljenim pri nabavi oz. prenašanju prepovedanih drog aktivno sodeluje njegova 23-letna partnerica, prav tako doma z območja Celja.

Pred  minulimi  prazniki so celjski kriminalisti v Levcu ustavili voznika osebnega  vozila, v katerem sta bila 23-letnica in 34-letnik. Ker je obstajal sum prevoza prepovedanih drog, so kriminalisti opravili pregled vozila. Službeni pes je pri pregledu zaznal prisotnost prepovedanih drog. Kriminalisti so  omenjenima in vozniku odvzeli prostost, v nadaljevanju so opravili še osebne in hišne preiskave.

Pri osebni preiskavi 23-letnice so našli in zasegli prepovedano drogo heroin, namenjeno nadaljnji prodaji. V nadaljevanju so kriminalisti pri preiskavah zasegli še komunikacijska sredstva in  predmete, ki sta jih omenjena uporabljala pri preprodaji prepovedanih drog.

Voznik vozila, ki je osumljena le prevažal, je bil po policijskem pridržanju, izpuščen. 34-letnik in njegova 23-letna partnerica pa sta bila s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku v Celje. Preiskovalni sodnik je 34-letniku odredil pripor.

Več iz te kategorije