0 Deljenj 637 Ogledov

18-letni motorist začetnik z motorjem v kamnito brežino

21. July, 2021 15:27
637 Ogledov

Včeraj ob 13.56 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije na glavni cesti Deskle – Plave (Občina Kanal ob Soči) in v kateri se je huje poškodoval mlajši voznik motornega kolesa.

Dean Božnik s PU Nova Gorica o hudi nesreči: »Z ogledom kraja nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 18–letni motorist (voznik začetnik) vozil iz Deskel proti naselju Plave. Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča v levo izven vozišča in se zaletel v kamnito brežino. V prometni nesreči je bil voznik motornega kolesa predvidoma huje poškodovan. Po nezgodi so na kraju poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci nujne medicinske pomoči, ki so poškodovancu na kraju nudili prvo pomoč in ga kasneje z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.«

Povzročitelju nezgode bo zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Več iz te kategorije