0 Deljenj 858 Ogledov

FOTO: 15 POŠKODOVANIH V NESREČI AVTOBUSA IN AVTA Slovenca sta umrla

3. December, 2017 13:10
858 Ogledov
Feuerwehr-jennersdorf.at

JENNESDORF – Na cesti v okrožju Jennersdorf v avstrijski zvezni deželi Gradiščanska, nekaj kilometrov čez slovensko mejo, sta v soboto okoli 22. ure trčila slovenski avtobus in slovenski osebni avtomobil, oba z registrskima oznakama Murske Sobote. Na avtobusu je od 46 potnikov lažje poškodovanih 15, dva pa huje. Oba potnika osebnega vozila sta umrla.

Avtobus se je vračal z Dunaja in v smeri proti slovensko-avstrijski meji med krajema Minihof-Liebau in Tauka čelno trčil v osebno vozilo, so sporočile pristojne oblasti okrožja Jennersdorf. Avtobus je nato odbilo v bližnji zid, je na svoji spletni strani objavila avstrijska nacionalna televizija ORF. Na kraj nesreče sta prihiteli dve vozili nujne medicinske pomoči, v intervenciji je sodelovalo tudi pet gasilskih vozil s približno 90 gasilci. Za oba potnika osebnega vozila je vsakršna pomoč prišla prepozno, saj sta umrla na kraju nesreče.

Na avtobusu je bilo lažje poškodovanih 15 oseb, voznik avtobusa in turistična vodička pa huje. Intervencija je bila zaključena okoli pol ene ure zjutraj, več gasilcev pa je tekom noči ostalo na mestu nesreče.

STA

Več iz te kategorije