0 Deljenj 875 Ogledov

Poleti bodimo pozorni nanje

11. August, 2017 13:46
875 Ogledov

Nohti so zrcalo zdravja, razpokani in krhki nakazujejo, da svojemu telesu in negi ne posvečamo dovolj pozornosti. Ključni gradnik nohtov je keratin, ki čvrstost zagotavlja tudi lasem in koži, poleg negovalnih sredstev pa nam do zdravega videza vsekakor pomagajo tudi kakovostna živila.

Kaj je torej treba v prihodnjih mesecih uživati, da bodo nohti privlačnega videza in trdni kljub vsem zunanjim vplivom in izzivom? Riba je, denimo, nepogrešljivo živilo, pomagajo pa tudi mandlji, bučna, sončnična in chia semena, jajca, jogurt, zelena listnata zelenjava, ovseni kosmiči in oreški. Ne pozabimo na preventivo: ne zadržujemo se predolgo v bazenu ali morju in pijemo veliko vode. Nohte redno strižemo, pravilno – na okroglo, da se izognemo poškodbam. Za lepe nohte je ključna tudi kakovostna negovalna krema, ki jo uporabljamo redno!

Ne pozabimo na nohte na rokah. Obvarujmo se nepotrebnih poškodb, ki lahko pokvarijo privlačen videz: nohti niso orodje, zatorej z njimi ne odpiramo pločevink, ne praskamo po grobih površinah in jih ne grizemo ali trgamo. Pri čiščenju uporabljamo zaščitne rokavice, redno jih strižemo in uporabljamo kakovostno kremo za roke.

Več iz te kategorije