0 Deljenj 843 Ogledov

FOTO: Avtocesto zaprlo: Radovednost voznikov podaljšuje zastoj

24. August, 2022 16:07
843 Ogledov

Promet po gorenjski avtocesti, ki jo je med priključkoma Brnik in Kranj vzhod proti Avstriji za nekaj časa zaprla prometna nesreča, je promet zdaj stekel, še vedno pa ostaja zaprt vozni pas. Nastal je daljši zastoj. Policija poziva k previdnosti.

Prometnoinformacijski center še vedno poroča o enourni zamudi voznikov zaradi zastoja. Na kranjski policijski upravi pa opozarjajo, da so sicer ustvarjeni pogoji za vožnjo mimo kraja nesreče, a da ogled še poteka, zato pozivajo k previdnosti. “Radovednost voznikov v takih primerih podaljšuje zastoj in ustvarja dodatno tveganje za naletna trčenja,” so navedli.

Za osebna vozila je možen tudi obvoz na relaciji Šmartno – Skaručna – Vodice – Spodnji Brnik – Šenčur. Tudi tam sicer nastajajo zastoji. Ti so tudi na relacijah Šenčur – Kranj, Medno – Medvode in Lesce – Bled, navaja prometnoinformacijski center.

Zastoj ostaja tudi pred predorom Karavanke proti Avstriji.

Beležijo jih tudi na štajerski avtocesti med počivališčem Lukovica in priključkom Blagovica proti Mariboru, zamudo prometni portal ocenjuje na okoli pol ure minut.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Jelšane, Obrežje in Gruškovje. Na slednjem je za vstop v državo treba počakati približno uro in pol.

Več iz te kategorije