0 Deljenj 3099 Ogledov

Uf, takšno plačo imajo Molkova, Žnideršičeva, Bregant …

2. April, 2022 15:02
3099 Ogledov

Letošnjega januarja je bil razkrit seznam petdesetih najbolje plačanih na RTV Slovenija. Na prvem mestu se je takrat znašel odgovorni urednik razvedrilnega  programa Vanja Vardjan, ki je novembra prejel 4624 evrov bruto. Objavljene plače so bile brez dodatka za delovno dobo.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/rumeno/ne-boste-verjeli-kaksno-placo-imajo-misa-molk-erika-znidarsic/

Kot sedaj poroča portal Siol.net so jim tokrat z RTV Slovenija smo pridobili podatke o 50 najvišjih bruto izplačanih plačah zaposlenim decembra 2021. Če nam v preteklosti niso želeli posredovati zneskov o bruto izplačanih plačah z vsemi dodatki, tudi z dodatkom za delovno dobo, je tokrat v bruto plači zajet tudi ta podatek.   Dodatek za delovno dobo se tako recimo dobro pozna pri plači voditeljice Miše Molk, ki na nacionalki deluje že več kot tri desetletja, podobno je pri ostalih dolgoletnih sodelavcih RTVS, tako je njena novembrska plača brez dodatka za delovno dobo  znašala 4068 evrov, decembrska pa skoraj 500 evrov več, in sicer 4503 evre. Plača novinarke in voditeljice Erike Žnidaršič je brez dodatka za delovno dobo znašala 3960 evra, z dodatkom pa 4195 evrov. Nekoliko višji dodatek za delovno dobo prejema voditelj in novinar Igor E. Bergant. Njegova novembrska bruto plača je brez dodatka znašala 3817 evra, z dodatkom pa je decembra lani prejel 350 evrov več.  Na vrhu seznama RTVS se je s 5.071 evrov znašel odgovorni urednik programa Darko Pukl.

Dodajmo, da na objavljenem seznamu ni podatkov o plačah dopisnikov iz tujine, ki so zaradi posebnih dodatkov še precej višje od zgoraj navedenih plač. Sicer pa RTV Slovenija RTVS ob tem pojasnjuje, da so v bruto plači zajeti tudi dodatki za povečan obseg dela in delo na projektih, zaradi česar lahko plača posameznika v določenem mesecu odstopa od bruto plače, ki jo ta običajno prejema.

Več iz te kategorije