0 Deljenj 2623 Ogledov

Strokovnjak za govorico telesa razkriva: Tako prevzamemo nadzor nad ljudmi okoli nas

25. November, 2017 17:00
2623 Ogledov

Strokovnjak za govorico telesa je izdal novo knjigo, ki že po naslovu kliče, da bo superuspešnica.

Samozavest je seksi, je prepričan strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj Edvard Kadič, ki je tako naslovil svojo sedmo knjigo. Tudi v tej, tako kot v prejšnjih knjigah, predvsem v bestselerjih, kot sta Govorica telesa in osebna karizma ter Zapeljevanje, priročnik za moške, razkriva in strnjuje svoje izkušnje, ki jih je pridobil kot trener na področju razvoja samozavesti, osebne karizme in  komunikacijskih veščin.

Tako preprosto do prave samozavesti!
“Razvoj prave samozavesti je v samem bistvu precej preprost postopek. Obvladati je potrebno znanja, ki jih potrebujemo za situacije, v katerih se želimo počutiti samozavestno in nato to uporabiti v praksi. To seveda pomeni učenje, vajo in stalno izvajanje (npr. nastopanje) v dejanskih, realnih, življenjskih situacijah. Torej v situacijah, kjer smo ljudem na očeh. Ko to počnemo, naša nova samozavest postane naravna, tj. sestavni del nas samih in praktično  avtomatična,” razkriva v knjigi samo bistvo samozavesti.

Pravilo limone: “Če razmišljaš kot limona, se obnašaš kot limona.  Če se obnašaš kot limona, tudi razmišljaš kot limona.”

Tako na videz prepoznamo samozavestno osebo
Kadič v svoji novi knjigi poudarja, kako zelo je pomembno ne le tisto, kar sporočamo z besedami, temveč tudi s preostalimi spremljajočimi dejavniki. Nebesedna govorica je torej tista, ki izdaja, ali smo v resnici samozavestni ali pa to le igramo. “Ljudje nas torej ves čas berejo in mi ves čas beremo njih. S pomočjo  neverbalne komunikacije bistveno bolje obveščamo okolico o naših  namerah in občutjih, kot pa bi to počeli zgolj s pomočjo besed. To počnemo tako, da omenjeno direktno sporočamo iz naše podzavesti v  podzavest naših sogovorcev. In prav ta nezavedni prenos naredi proces še  posebej učinkovit,” razkriva ter dodaja: “Samozavest ne razširi le naših misli, temveč razširi oz. od nas ‘zahteva’ tudi širjenje telesa. Kadar se počutimo samozavestni, se tudi  fizično naredimo večje. Razširimo noge, roke, zasedemo več prostora,  npr. v čakalnici pri zdravniku, ali poravnamo svojo držo telesa pri kosilu s poslovnimi partnerji, dvignemo brado med hojo, ob tem pa še potegnemo ramena nazaj in rahlo navzdol ter nekoliko napihnemo prsa.”

Samozavest je seksi!

“Ko prevzamemo nadzor nad svojo neverbalno komunikacijo, prevzamemo nadzor tudi nad ljudmi okoli nas.”

 

 

Več iz te kategorije