0 Deljenj 808 Ogledov

Ga prepoznate? To je huligan, ki je na protestih naredil več kaznivih dejanj

13. October, 2021 8:41
808 Ogledov

Policija preiskuje okoliščine več kaznivih dejanj v sklopu protestov, ki so se odvijali 5. oktobra v Ljubljani. Kaznivih dejanj sta osumljeni tudi osebi na fotografijah, zato vse ki bi imeli informacije o osumljencih ali kaznivih dejanjih na protestih policisti naprošajo, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo, pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200, oziroma jih pošljejo po elektronski pošti na naslov [email protected].

Policija opozarja

Kot so danes sporočil s PU Ljubljana, je policija seznanjena z informacijami o jutrišnjem načrtovanem javnem shodu v Ljubljani. Shod doslej ni bil prijavljen na policijski postaji ali upravni enoti, kot to določa Zakon o javnih zbiranjih. Za udeležence to pomeni, da ni organizatorja, ki bi že vnaprej poskrbel za varnostne ukrepe, kot je npr. rediteljska služba. V skladu z zakonom v takšnih primerih za red skrbijo policisti. Policisti vse morebitne udeležence napovedanih shodov ponovno pozivamo, naj pravico do javnega zborovanja in izražanja svojih stališč uveljavljajo mirno in strpno, predvsem pa, naj upoštevajo navodila in ukaze policistov.

» Opozarjamo, da na shode in prireditve ni dovoljeno prinašati nevarnih predmetov (npr. pirotehnična sredstva, palice, orodje). Zaradi varnosti udeležencem odsvetujemo, da na shod prihajajo z otroki. Ob hujših in množičnih kršitvah policisti morajo ukrepati, v skrajnem primeru tudi z razpustitvijo shoda. V takih primerih morajo udeleženci zapustiti prostor, saj je le na ta način možno zagotoviti varno izvedbo naloge in s tem tudi zagotoviti varnost vsem udeležencem shoda. V skrbi za njihovo varnost udeležencem svetujemo, naj bodo tudi sami pozorni na posamične dogodke, ki bi jih lahko ogrozili ali poškodovali (npr. metanje nevarnih predmetov, pirotehničnih izdelkov, nevarnih snovi). V takšnih primerih, še posebej pa ob hujših in množičnih kršitvah, jim priporočamo, naj se takoj umaknejo na varno po najkrajši poti v smeri, kjer ni nasilnih protestnikov,« so jasni policisti.

Zato organizatorje pozivajo, naj demonstracije prijavijo, udeležence pa pozivamo, naj to pravico uveljavljajo mirno in strpno, v dobrobit vseh, ki se v tistem času nahajajo na tem prostoru.

Več iz te kategorije