0 Deljenj 5018 Ogledov

To je razredničarka 7. razreda OŠ, ki velja za kolovodjo nelegalnih shodov, na katerih ogrožajo javno zdravje

12. April, 2021 7:00
5018 Ogledov

Razredničarka 7. razreda OŠ Ljubno ob Savinji Bojana Pustinek Miočić je po pripovedovanju lokalnih virov ena od ključnih organizatoric protestov proti nošenju mask, o katerih so v zadnjih dneh poročali predvsem iz Maribora. Poleg tega, da so organizatorji z manifestcijo kršili epidemiloške predpise glede zbiranja, na shodih niso nosili mask in ogrožali svoje in zdravje drugih.

V soboto je po poročanju policije prišlo tudi do nemirov, zaradi česar je morala policija uporabiti prisilna srestva. Tiskovna predstavnica policije Anita Kovačič Čelofiga je zapisala: “Policisti so zbrane večkrat seznanili, da zbiranje in shodi z veljavnim odlokom niso dovoljeni in jih pozvali k upoštevanju priporočil za obvladovanje epidemije in vzdrževanje medsebojne razdalje. Policisti so med neprijavljenim shodom izvedli več identifikacijskih postopkov. Obravnavajo več kršitev po Zakonu o nalezljivih boleznih, Zakonu o varstvu javnega reda in miru, izrečenih pa je bilo tudi več opozoril po Zakonu o nalezljivih boleznih in po Zakonu o nalogah in pooblastilih policije. Vodijo tudi prekrškovni postopek zoper organizatorje. Med kršitvijo javnega reda in miru so policisti uporabili tudi prisilna sredstva (telesna sila).”

 

Viri pripovedujejo, da je Pustninek Miočićeva v svojih stališčih proti testiranju in cepljenjuzelo ekstremna, bojijo pa se, da njena ekstremna stališča vplivajo tudi na njeno učiteljsko profesionalnost.

O nezakonitnem početju učiteljice sprašujemo ravnatelja OŠ Ljubno ob Savinji Sama Kramerja in ministrico za izobraževanje Simono Kustec. Pojasila bomo objavili.

Spoštovani mag. Kramer,

kot ravnatelja OŠ Ljubno ob Savinji vas do poldneva v ponedeljek, 12.4.2021, prosimo za naslednja pojasnila:
– Ali ste seznanjeni z aktivnističnimi aktivnostmi proti testiranju razredničarke 7. razreda Bojane Pustinek Miočić?
– Kako aktivizem učiteljice pojasnjujete učencem in njihovim staršem?
– Ali učiteljica Bojana Pustinek Miočić svoje aktivistične aktivnosti izvaja tudi v delovnem času?
– Kako se z njenimi aktivnostmi proti testiranju in cepljenju soočate na šoli?

Spoštovani,

ministrico dr. Simono Kustec do poldneva v ponedeljek, 12.4.2021, prosimo za naslednja pojasnila:
– Ali ste seznanjeni z aktivističnimi proticepilnimi in proti testiranju aktivnostmi razredničarke 7. razreda OŠ Ljubljno ob Savinji Bojane Pustinek Miočić?
– Kako kot ministrica aktivizem učiteljice pojasnjujete učencem in njihovim staršem?
– Ali ste z ravnateljem mag. Samom Kramerjem o nastali situaciji že govorili?
– Ali ministrica ocenjuje, da je učiteljica, ki organizira aktivnosti, ki ogrožajo javno zdravje v šoli, še primerna za delo v razredu?

Več iz te kategorije