0 Deljenj 1142 Ogledov

Prihajajo dnevi, ko bodo popoldneve in večere zaznamovale plohe in nevihte

12. August, 2020 6:45
1142 Ogledov

Danes bo večinoma sončno, po nekaterih nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Popoldne in zvečer bo v notranjosti nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 29, na Primorskem do 32 °C.

Jutri bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bodo predvsem v severni polovici Slovenije nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na petek. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, v alpskih dolinah okoli 13, najvišje dnevne od 26 do 31 °C.

Obeti. V petek bo deloma sončno, popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in nevihte. V soboto bo večinoma sončno, verjetnost za kakšno popoldansko nevihto bo precej majhna.

Vremenska slika. Nad Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Vremenska fronta se zadržuje nad zahodno Evropo. K nam ob šibkih severozahodnih vetrovih doteka topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo večinoma sončno. Ob Jadranu bo suho, drugod bodo popoldne in zvečer nastale krajevne plohe in nevihte.

Jutri bo večinoma sončno. Predvsem v Alpah bodo popoldne in zvečer nastajale krajevne nevihte.

Več iz te kategorije