0 Deljenj 1409 Ogledov

FOTO: Kaj bi rekel sodnik Radonjić? Tekavčičeva in Mramor, ki mu grozi prisilna privedba, ker v petek ni prišel na sodišče, danes takole na dogodku tajkunskega Dela

4. December, 2019 13:32
1409 Ogledov

Metka Tekavčič in Dušan Mramor, današnja dekanja Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in njen predhodnik, ki v petek nista prišla na sodišče, kjer jima sodijo, ker sta osumljena zlorabe uradnega položaja, za kar je zagrožena kazen zapora do enega leta, ter pridobitve premoženjske koristi pri tem, za kar je zagrožena kazen od treh mesecev do petih let zapora, danes paradirata na dogodku Združenja Manager in časopisne hiše Delo, ki je pred časom napovedalo odpuščanje več deset sodelavcev, sodi v krog Stojana Petriča, tajkunskega člana programskega sveta Foruma 21, ki mu še vedno predseduje Milan Kučan.

Včasih so pri Združenju Manager za managerje leta proglašali managerje, ki so kasneje pristali v sodnih postopkih in zaporu, kot denimo Bine Kordež iz Merkurja, ki so mu podelili titulo za leto 2007, zdaj pa obtoženci z združenjem že gledajo naprej. Res pa je, da samo v prihodnje leto.

Mramor bo po pisanju Slovenske tiskovne agencije prihodnje leto, do katerega je segel njegov današnji pogled, po izjavah obrambe le prišel pred sodnika Zvjezdana Radonjića, agencija je poročala, da bo na sodišče verjetno sposoben priti konec januarja.”

Dušan Mramor, ki mu grozi zaporna kazen, v petek na sodišče ni prišel, danes je tako nastopal.

Mramor sicer na sodišče v petek ni prišel, ker so ga opravičili, da naj bi bil na zdravniških pregledih v tujini. A sodnik Radonjić opravičila ni sprejel, STA je pisala, da je za Mramorja menil, da bo moral dostaviti še dodatno zdravniško dokumentacijo, sicer mu grozi prisilna privedba.

Si je Mramor privoščil lepotni popravek? Včasih je nosil očala.

Na predavanje v tujini se je sklicevala Tekavčičeva, za katero smo na povezavi razkrili, da je bila očitno v tujini ob 9. zjutraj, ko bi morala biti na sodišču, a ob 15. je bila na fakulteti v Ljubljani, saj je predsedovala komisiji za zagovor.

Obramba Metke Tekavčič, katere opravičila, da predava v tujini, sodnik Radonjić ni sprejel, zdaj zahteva njegovo izločitev.

Kako sta se Mramor in Tekavčičeva držala danes, lahko pogledate na posnetku državne Slovenske tiskovne agencije v nadaljevanju, s katerega so tudi posnetki strani.

Zanimivo je tudi, da so neupravično črpanje sredstev iz državnega proračuna, kar so se pod Mramorjem in Tekavčičevo šli na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, razkrili prav v Delu, na dogodku katerega sta danes nastopala, Mramor pa ga med predavanjem celo lista. Šlo je za prilogo Ozadja. Ali še izhaja, v resnici ne vemo, je pa članek še dostopen na povezavi.

Več iz te kategorije