0 Deljenj 769 Ogledov
© Facebook PGD Benedikt

Pogorišče še grozi: Poškodovan gasilec, požar pa pregrozeč, da bi z delom začeli policisti, posebni nasveti za okoliške prebivalce

14. April, 2019 16:47
769 Ogledov

Samostojni policijski svetovalec Gorazd Blanuša iz PU Maribor je opisal prve razsežnosti velikega požara, ki je izbruhnil ponoči.

Ob 2.55 je bil OKC PU Maribor iz RCO Maribor obveščen o požaru v podjetju v Lenartu. OKC je na kraj napotil policiste, ki so zavarovali kraj oziroma območje, saj je do požara prišlo v ograjenem delu podjetja, v objektu velikosti približno 30 x 15 x 8 m. Gasilci imajo požarišče pod nadzorom, ga razkopavajo in sproti gasijo ostanke požara. Na tak način izvajajo ukrepe za uspešno dokončanje intervencije. Gibanje je zaradi požara omejeno na 100 m, saj lahko občasno še zagori. Bližnjim stanovalcem svetujejo, da zaradi tega zapirajo okna oziroma jih ne odpirajo. O požaru so bile obveščene pristojne institucije.

Policija z ogledom kraja požara še ni pričela, saj na požarišču intervencijo še vedno opravljajo gasilci. Z ogledom in z zbiranjem obvestil bomo ugotavljali, vzrok, posledice, višino škode in druge okoliščine požara. Med gašenjem požara je bil poškodovan en gasilec, v okolici pa se širi vonj zaradi gorenja.

Več iz te kategorije