0 Deljenj 852 Ogledov
© mup.hr

V tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak odkrili nekaj deset nezakonitih migrantov

18. February, 2019 23:23
852 Ogledov

Hrvaška policija na svoji spletni strani poroča, da so “v ponedeljek zjutraj, okoli 4. ure, na področju Gračaca med poostrenim nadzorom nad nezakonitimi migracijami policisti Postaje obmejne policije Gračac zaustavili tovorno vozilo s slovenskimi registrskimi oznakami. V vozilu so našli nekaj deset oseb, ki niso mogle dokazati zakonitosti svojega bivanja v Republiki Hrvaški.”

V prostore policije so privedli dve osebi, osumljeni tihotapljenja najdenih oseb, oziroma zaradi suma, da sta povzorili kaznivo dejanje nezakonitega vstopa, gibanja in prebivanja v Republiki Hrvaški, drugi državi članici EU ali podpisnici Schengenskega sporazuma.

Policija je zapisala še: “Tudi nekaj deset tujih državljanov je bilo pripeljanih v službene prostore policije s ciljem potrjevanja njihovega statusa zadrževanja v Republiki Hrvaški.”

Uslužbenci zadarske policijske uprave izvajajo kriminalistično preiskavo, s katero preiskujejo dejstva, vezana na primer.

Na zemljevidu je prikazano, kje so ustavili tovorno vozilo slovenskih oznak, v katerem je bilo nekaj deset nezakonitih migrantov.

 

Več iz te kategorije