0 Deljenj 914 Ogledov 1 Comments

Ilegalci derejo v Slovenijo – poglejte, koliko so jih prijeli samo v četrtek!

13. July, 2018 16:35
914 Ogledov 1
Foto: afp

Policisti so imeli v četrtk polne roke dela z ilegalnimi prehodi meje.

Policisti PP Kočevje so v četrtek v vasi Potok prijeli tri državljane Irana, ki so ilegalno prestopili državno mejo med naseljema Pirče in Vas. Po izvedenem postopku bodo vsi trije tujci predvidoma danes vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, sporočajo s PU Ljubljana.

Še več pa so jih prijeli na področju PU Novo mesto. “Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Policijske   postaje  Črnomelj  izsledili  in  prijeli  22  tujcev,  ki  so nezakonito  prestopili  državno  mejo.  Policijski postopki s tujci še niso zaključeni,” nam je sporočila tiskovna predstavnica omenjene uprave Alenka Drenik.

Novomeški  kriminalisti  pa so v četrtek nekaj pred 20. uro v okolici Dolenjskih Toplic ustavili  osebni avtomobil ljubljanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili,  da  je  37-letni  državljan  Makedonije v vozilu prevažal sedem državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 37-letnemu osumljencu  kaznivega  dejanja  Prepovedanega  prehajanja  meje ali ozemlja države  so  odvzeli  prostost in ga pridržali. Državljane Pakistana bodo po zaključenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom, še sporočajo s PU Novo mesto.

Več iz te kategorije