0 Deljenj 2805 Ogledov

Boštjan Romih priklenjen na posteljo

22. September, 2017 8:03
2805 Ogledov
Foto: mediaspeed

Ljubljencu publike Boštjanu Romihu so zdravstvene težave pokvarile poletje. Ves avgust je bil priklenjen na posteljo. Stanje se počasi izboljšuje, še vedno ni tak, kot je bil pred poletjem.

Boštjana je zadela hernija: »Domnevamo, da sem si to poškodbo pridelal počasi, skozi leta. Dejansko me je že večkrat v vratu kaj uščipnilo, imel sem ‘heksenšus’.« Sumi, da del krivde nosi tudi gorsko kolo, ki ga je v zadnjih petih letih pogosto jezdil, »tam pa prihaja do močnih sunkov. Po drugi strani pa se nekateri tudi po deset let res aktivno in intenzivno ukvarjajo z gorskim kolesarjenjem, pa ne utrpijo tovrstnih poškodb.«

»Boli, trga, peče!«
Boštjan, v vsakdanjem življenju deloholik, je nesrečen, ker je bil ves avgust popolnoma nefunkcionalen: »Bolečine so bile neizmerne, težko sem našel položaj in ležišče, kjer sem lahko vsaj delček noči prespal. Bilo je zelo zoprno, takih bolečin do sedaj še nisem čutil, predvsem po levi roki.« Slikovito je opisal tegobe: »Boli, trga, peče. Res hude, hude bolečine.« Ob tem moramo priznati, da Boštjana nikoli doslej nismo slišali govoriti o bolečinah, ali da bi se nad čemer koli pritoževal, saj je znan predvsem po svoji sproščenosti in nasmešku na obrazu, ki redko izgine. Tokratne bolečine morajo biti zares hude, da se je o tem potožil naši novinarki.

Dreveni mu kazalec
Televizijski in radijski voditelj poleg neizmernih bolečin v vratu čuti tudi bolečine v levi roki, predvsem v kazalcu, ki mu poleg tega ves čas dreveni. Je pa sreča v nesreči vsaj to, da ni prizadet njegov motorični del, torej da »se z roko lahko relativno dobro gibljem in z njo počnem različne stvari, predvsem pa je moteča bolečina«.

V zraku je operacija
Zdravniki so mu sprva poleg zdravljenja oziroma terapij svetovali tudi počitek, a želenih rezultatov še ni na vidiku. Prizna, da je sedaj mnogo bolje kot julija, ko se mu je pojavila hernija, vendar »smo imeli paniko, ali bo 1. septembra, ko sem imel nastop v Avditoriju Portorož na Moje pesmi, moje sanje, sploh šlo ali ne. A sem stisnil zobe in izpeljal nastop. Še vedno sem v fazi, ko razmišljam, ali bo potrebna operacija. Nekateri kirurgi vidijo moje stanje kot primerno za operacijo, veliko ljudi pa mi svetuje, da bi bilo bolje, da stisnem zobe in potrpim, dokler oteklina počasi ne izgine, torej po naravni poti oziroma konservativno.« Predvsem poudarja, da vidi spremembe na bolje, zato je pripravljen tudi na daljšo pot zdravljenja, čeprav mu je bilo rečeno, da bo do polne funkcionalnosti preteklo kar šest mesecev.

Več iz te kategorije