0 Deljenj 189 Ogledov

Viceguvernerjeva domnevna utaja davkov: KPK preiskuje že pol leta, čeprav gre dejansko zgolj za vpogled v evidence

18. november, 2019 6:55
189 Ogledov

“Banka Slovenije je zaradi očitkov viceguvernerju Marku Bošnjaku o neplačevanju davkov na prihodke od oddajanja stanovanja v Ljubljani Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) zaprosila za preiskavo. Sami namreč nimajo pristojnosti za pridobivanje informacij od Finančne uprave RS (Furs),” – to je citat iz zapisa Slovenske tiskovne agencije (STA) z dne 20. junija letos. Banka Slovenije je, kot je poročal spletni portal Požareport, za preiskavo KPK zaposila, ko sami niso bili zadovoljni z Bošnjakovimi pojasnili, očitkov, ki jih podrobneje povzemamo v okvirju na dnu strani, pa niso mogli ovreči. 

V petek, 15. novembra, smo preverili, kakšen je po debelih petih mesecih rezultat preiskave. Odgovor je kar malce osupljiv: “Komisija zadeve, o kateri sprašujete, še ni zaključila, zato več informacij v zvezi z njo trenutno ne more dati.”

Torej, Bošnjak nad katerim visi sum neplačevanja davkov mirno sedi na drugi najvišji poziciiji v Banki Slovenije, ker pri Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), ki jo vodi Boris Štefanec, očitno v petih mesecih ni bila sposobna vpogledati v evidenco Furs, ali je plačal obveznosti iz najemnine.

Poleg te, naj bi po pisanju Požareporta zoper Bošnjaka na Banki Slovenije potekala tudi interna preiskava, povezana z domnevno zlorabo viceguvernerjevih pooblastil pri Hranilnici Lon.

Zato smo v petek Štefanecu pisali še enkrat, ker pojasnil do zaključka redakcije nismo prejeli, objavljamo vprašanja v celoti.

Bošnjakov domnevni greh

Sum je na Bošnjaka padel z objavo članka na spletnem portalu Požareport, citiramo: “Kraj zločina je Bošnjakovo stanovanje na Grablovičevi ulici v Ljubljani, veliko dobrih 40 kvadratnih metrov, ki naj bi ga viceguverner oddajal za 500 evrov mesečno, pri tem pa naj ne bi prijavljal dohodkov iz najema stanovanja, s čimer je prikrajšal državni proračun že za več tisoč evrov, saj naj bi z oddajo tega stanovanja doslej zaslužil približno 30 tisoč evrov?! Prijava, po naših informacijah anonimna, vsebuje približno ceno mesečnega najema in povsem natančne podatke o najemniku, sicer študentu medicine (vsi njegovi podatki, vključno s stalnim bivališčem, so znani tudi uredništvu), ki se je, verjetno po naključju, pred časom tudi sam znašel v medijih. Najemnino naj bi, kot navaja prijavitelj, študent-najemnik gospodu viceguvernerju Banke Slovenije plačeval z denarjem na roko. Marko Bošnjak naj bi stanovanje na Grablovičevi ulici na črno in z denarjem na roko oddajal že od leta 2014.”

 

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: Nesreča zaprla izvoz z avtoceste
Črno
24 Ogledov
Črno
24 Ogledov

FOTO: Nesreča zaprla izvoz z avtoceste

User One - 15. december, 2019 19:15

Ob 15.04 so v Spodnjih Škofijah, občina Koper, gasilci JZ GB Koper posredovali po prometni nesreči, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo, ena oseba je bila…

Malce pred finalom Kmetije umrla letošnja udeleženka šova
Rumeno
269 Ogledov
Rumeno
269 Ogledov

Malce pred finalom Kmetije umrla letošnja udeleženka šova

User One - 15. december, 2019 18:09

Ksenija Sešel, ki se je Sloveniji predstavila v letošnji sezoni šova Kmetija, je pred kamerami razkrila svoj boj z rakom na materničnem vratu. Žal se je po…

Voznik pri komaj 23. letih z avtom v beton, z njim je bil tudi 22-letnik
Črno
62 Ogledov
Črno
62 Ogledov

Voznik pri komaj 23. letih z avtom v beton, z njim je bil tudi 22-letnik

User One - 15. december, 2019 15:31

Včeraj, 14. decembra ob 21.26 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v Novi Gorici in v kateri je bilo udeleženo osebno…

Več iz te kategorije