0 Deljenj 1299 Ogledov

Tik-tak Marjan Šarec: Tovarna “novih” obrazov že na delu? Zakaj bi sicer ljubljenec omrežij iz afere Baričevič sploh lahko govoril v Odmevih

16. December, 2019 6:55
1299 Ogledov

Da si je želel Žiga Vavpotič ob zadnji menjavi postati član nadzornega sveta državnega Telekoma, je bila pred poletno skupščino javna skrivnost. Da mu ni uspelo, da je danes pač dejstvo. Kakor tudi, da se je pretekli teden lahko udeležil skupščine Petrola, ker je kupil eno delnico.

Prava senzacija je postal, ko se je zvečer taisti Žiga Vavpotič z eno delnico Petrola, za katerega boste v nadaljevanju lahko prebrali, da je vse prej kot ekonomski strokovnjak ali kdorkoli, ki bi lahko o energetiki povedal kaj več, kot na ulici v anketi kakšnemu študentu RTV Slovenije odgovoril na vprašanje, ali svoje vozilo sploh tanka na Petrolu. Da je šlo za piarovski nastop je hitro ugotovil Danilo Grašič, v času Boruta Pahorja član uprave predhodnice Slovenske odškodninske družbe (SOD) Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN), ki že po tej funkciji ima nekaj izkušenj z Vavpotičem in njemu podpobnimi.

Tu velja pristaviti še, da se je Vavpotič že doslej aktivno ukvarjal z nudenjem piarovskih uslug, ne samo upravam državnih podjetij iz kroga, ki mu je blizu, pač pa tudi Kinološki zvezi Slovenije – po razvpiti aferi Baričevič, ko so trije bulmastifi raztrgali svojega šefa, povsem slučajno tesnega prijatelja takratne notranje ministrice Katarine Kresal in njenega formalnega partnerja, zloglasnega odvetnika Mira Senice, ki se je v večeru krvavega dogodka znašel tudi pri hiši, kjer so psi, za katere je obdukcija pokazala, da so imeli poškodbe, ki so kazale na zlorabo. Vavpotič je, beremo na njegovem profilu na omrežju LinkedIn, delal tudi kot svetovalec nekdanjega predsednika kinološke zveze Blaža Kavčiča, ko je kot politik pokojne stranke LDS opravljal funkcijo predsednika državnega sveta.

In prav Žiga Vavpotič je na fotografiji, ki smo si jo v neki Facebook skupini, ki spremlja kraljeve dame, izposodili pretekli teden, ko smo razkrili, da skuša Franc Bobinac, dolgoletni predsednik uprave Gorenja, o katerem je predstavnik kitajskih kupcev Gorenja pretekli ponedeljek razkril, da so v času njegovega vodnenja Gorenja s tako imenovanim kreativnim računovodstvom prikazovali boljše rezultate od resničnih, zdaj nadomestiti Boruta Jamnika v nazdornem svetu Cinkarne Celje. Kako sta povezana tudi zasebno, pišemo na povezavi. In prav Kitajci so točka, ki poleg fotografiranja s kraljevimi damami povezuje Vavpotiča in Bobinca. Vavpotič je v času pred kitajskim nakupom podjetja Outfit7 opravljal vidno funkcijo v podjetju. A kaj točno je počel, ni bilo nikoli razkrito, je pa portal Nova24tv lani objavil povezave, ki od Vavpotičeve funkcije v nekdanjem podjetju zakoncev Login, vodijo skozi državni Telekom do udbomafije, in jih lahko preberete na povezavi.

Je pa v poslu Vavpotič poskusil že velikokrat, kažejo javno dostopne evidence.

Vir: Gvin.

Za sabo ima zavode in podjetja v stečaju. Predvsem pa znatne količine proračunskega denarja.

Vavpotičev prvi milijon direktno iz proračuna. Vir: Erar.

A edino res Vavpotičevo podjetje, Globaldreamvision d.o.o., katerega stoodstotni lastnik je, je vse prej kot gazela. Tabelo finančnih podatkov si lahko ogledate v nadaljevanju, razkriva pa, da je dolga leta tolkel minus, lani pa je le zlezel na zeleno vejo.

Vir: Gvin

In zdaj, ko vemo, kaj Žiga Vavpotič je, in kaj je bil, še o tem, kaj bi želel biti oziroma kje se lahko po napovedih insajderjev kmalu pojavi. V krogih, po katerih se poleg že omenjenega Bobinca sprehaja tudi Marko Voljč, ki je v Gorenje v Bobinčevem času prieljal uničevalce slovenskih delovnih mest, kar smo razkrili na povezavi, sam pa je na takrat še državno podjetje prisesal svojo (od konca posla sicer) bivšo ženo, se vse bolj glasno omenja Vavpotiča kot naslednjega predsednika vlade. Z Marjanom Šarcem so, zlasti odkar je jasno, da z Gregorčičeve odhaja njihov glavni zaveznik Vojmir Urlep, ki se na spletni strani Kabineta predsednika vlade RS predstavlja “Trenutno je predsednik nadzornega odbora Gospodarske zbornice Slovenije, član upravnega odbora Univerze v Ljubljani in član častnega razsodišča Združenja Manager,” že povsem nezadovoljni.

Kaj počnejo v takih primerih, pa se verjetno Marjan Šarec, ki ga je v preteklosti javna RTV Slovenija pogosto spustila pred mikrofon, z njim pa se je rada pogovarjala prav Tanja Starič, ki se ji je zdelo primerno Vavpotiča z eno samo delnico povabiti v Odmeve komentirati dogajanje na skupščini Petrola in tam pogrevati Vavpotičeve stare piarovske štose s simbiozami in ipsiloni, s katerimi je iz proračuna potegnil na tisoče evrov, pa se Marjan Šarec najbrž še spomni.

Vir: RTV Slo.

Vir: RTV Slo.

Tik-tak, tik-tak, ….

Skandal24.si širi neresnice in zavaja javnost

V prispevku »Tik-tak Marjan Šarec: Tovarna “novih” obrazov že na delu? Zakaj bi sicer ljubljenec omrežij iz afere Baričevič sploh lahko govoril v Odmevih« z dne 16.12.2019, objavljenem na spletni strani skanda.si, so bile navedene določene neresnične in zavajajoče navedbe o mojem poslovnem delovanju.

V naslovu prispevka trdite, da sem ljubimec omrežij iz afere Baričevič, kar seveda ne drži. Z afero Baričevič nisem imel nič.

Zapisali ste, da sem v času pred kitajskim nakupom podjetja Oufit7 opravljal vidno funkcijo, hkrati pa dodajate, da nikoli bilo razkrito, kaj sem počel. Slednje seveda ne drži, glede na to, da ste brali moj LinkedIn profil, bi lahko videli, da sem imel pomembne funkcije pred nakupom, med nakupom in po nakupu in da so te funkcije skupaj z dosežki jasno navedene. Po nakupu Outfit7 sem imel dve leti celo funkcijo predsednika upravnega odbora družbe Outfit7.

Navedba, da obstajajo povezave med mojimi funkcijami v družbi Outfit7, državnim Telekomom in Udbomafijo so seveda popolnoma neresnične.

Zapisali ste tudi, da puščam za seboj zavode in podjetja v stečaju. To seveda ne drži. Če je kakšen zavod ali podjetje slučajno šlo v stečaj, je bilo to v času, ko nisem imel več funkcije upravljanja ali nisem bil več lastnik. Tudi trditev, da imam za seboj znatne količine proračunskega denarja ne drži, saj v času mojega vodenja Zavoda Ypsilon nismo dobili večjih razpisov.

Žiga Vavpotič

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: Karavana je v šoku, takega incidenta ne pomnijo
Šport
10779 Ogledov
Šport
10779 Ogledov

VIDEO: Karavana je v šoku, takega incidenta ne pomnijo

skandal1 - 26. January, 2021 8:58

Finska policija je prijela prijavo po incidentu, ki se je zgodil na štafeti 4 x 7,5 km za svetovni pokal v smučarskem teku v Lahtiju. V ospredju…

So na otroke pozabili? Predstavlja se kot pedagog in zgraža, da mora med “netestirane otroke”
Škandal
4754 Ogledov
Škandal
4754 Ogledov

So na otroke pozabili? Predstavlja se kot pedagog in zgraža, da mora med “netestirane otroke”

User One - 25. January, 2021 11:40

Sinoči smo ekskluzivno razkrili, kako s pomočjo anonimnih profilov neznanci pred jutrišnjo vrnitvijo otrok v šole netijo pri učiteljih odpor do testiranja na koronavirus, čeprav gre za…

Iz Kopra poročajo o hujši kršitvi, lokal je bil odprt ob 21.50, stregli so pijačo
Črno
3763 Ogledov
Črno
3763 Ogledov

Iz Kopra poročajo o hujši kršitvi, lokal je bil odprt ob 21.50, stregli so pijačo

skandal1 - 25. January, 2021 11:09

V soboto ob 21.50 so policisti opazili, da je v enem od lokalov na Šmarski cesti v Kopru več ljudi. Anita Leskovec s PU Koper: »Na kraju…

Drama mariborske družine na mejnem prehodu! Nosečnica je krvavela
Črno
12 Ogledov
Črno
12 Ogledov

Drama mariborske družine na mejnem prehodu! Nosečnica je krvavela

User One - 28. July, 2021 14:25

Včeraj ob 12.30 so na PU Koper dobili obvestilo, da za prehod meje preko MP Jelšane čaka družina z nosečo žensko, ki je krvavela in zato potrebovala…

Drama v izolskem avtokampu, znesel se je nad partnerko in otrokom
Črno
52 Ogledov
Črno
52 Ogledov

Drama v izolskem avtokampu, znesel se je nad partnerko in otrokom

User One - 28. July, 2021 11:13

V ponedeljek zvečer so  v  izolskem  avtokampu  odredili  pridržanje moškemu, ki je pod vplivom  alkohola  kričal  na  partnerko  in otroke ter jim grozil. Tudi po prihodu  policistov…

Roglič olimpijski prvak!  Poglejte te odzive: Ne ustavi ga niti ciljna črta
Šport
112 Ogledov
Šport
112 Ogledov

Roglič olimpijski prvak! Poglejte te odzive: Ne ustavi ga niti ciljna črta

User One - 28. July, 2021 11:09

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v vožnji na čas na olimpijskih igrah v okolici dirkališča Fuji osvojil zlato medaljo. V cilju je za več kot minuto…