0 Deljenj 959 Ogledov

Tik-tak Marjan Šarec: Tovarna “novih” obrazov že na delu? Zakaj bi sicer ljubljenec omrežij iz afere Baričevič sploh lahko govoril v Odmevih

16. decembra, 2019 6:55
959 Ogledov

Da si je želel Žiga Vavpotič ob zadnji menjavi postati član nadzornega sveta državnega Telekoma, je bila pred poletno skupščino javna skrivnost. Da mu ni uspelo, da je danes pač dejstvo. Kakor tudi, da se je pretekli teden lahko udeležil skupščine Petrola, ker je kupil eno delnico.

Prava senzacija je postal, ko se je zvečer taisti Žiga Vavpotič z eno delnico Petrola, za katerega boste v nadaljevanju lahko prebrali, da je vse prej kot ekonomski strokovnjak ali kdorkoli, ki bi lahko o energetiki povedal kaj več, kot na ulici v anketi kakšnemu študentu RTV Slovenije odgovoril na vprašanje, ali svoje vozilo sploh tanka na Petrolu. Da je šlo za piarovski nastop je hitro ugotovil Danilo Grašič, v času Boruta Pahorja član uprave predhodnice Slovenske odškodninske družbe (SOD) Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN), ki že po tej funkciji ima nekaj izkušenj z Vavpotičem in njemu podpobnimi.

Tu velja pristaviti še, da se je Vavpotič že doslej aktivno ukvarjal z nudenjem piarovskih uslug, ne samo upravam državnih podjetij iz kroga, ki mu je blizu, pač pa tudi Kinološki zvezi Slovenije – po razvpiti aferi Baričevič, ko so trije bulmastifi raztrgali svojega šefa, povsem slučajno tesnega prijatelja takratne notranje ministrice Katarine Kresal in njenega formalnega partnerja, zloglasnega odvetnika Mira Senice, ki se je v večeru krvavega dogodka znašel tudi pri hiši, kjer so psi, za katere je obdukcija pokazala, da so imeli poškodbe, ki so kazale na zlorabo. Vavpotič je, beremo na njegovem profilu na omrežju LinkedIn, delal tudi kot svetovalec nekdanjega predsednika kinološke zveze Blaža Kavčiča, ko je kot politik pokojne stranke LDS opravljal funkcijo predsednika državnega sveta.

In prav Žiga Vavpotič je na fotografiji, ki smo si jo v neki Facebook skupini, ki spremlja kraljeve dame, izposodili pretekli teden, ko smo razkrili, da skuša Franc Bobinac, dolgoletni predsednik uprave Gorenja, o katerem je predstavnik kitajskih kupcev Gorenja pretekli ponedeljek razkril, da so v času njegovega vodnenja Gorenja s tako imenovanim kreativnim računovodstvom prikazovali boljše rezultate od resničnih, zdaj nadomestiti Boruta Jamnika v nazdornem svetu Cinkarne Celje. Kako sta povezana tudi zasebno, pišemo na povezavi. In prav Kitajci so točka, ki poleg fotografiranja s kraljevimi damami povezuje Vavpotiča in Bobinca. Vavpotič je v času pred kitajskim nakupom podjetja Outfit7 opravljal vidno funkcijo v podjetju. A kaj točno je počel, ni bilo nikoli razkrito, je pa portal Nova24tv lani objavil povezave, ki od Vavpotičeve funkcije v nekdanjem podjetju zakoncev Login, vodijo skozi državni Telekom do udbomafije, in jih lahko preberete na povezavi.

Je pa v poslu Vavpotič poskusil že velikokrat, kažejo javno dostopne evidence.

Vir: Gvin.

Za sabo ima zavode in podjetja v stečaju. Predvsem pa znatne količine proračunskega denarja.

Vavpotičev prvi milijon direktno iz proračuna. Vir: Erar.

A edino res Vavpotičevo podjetje, Globaldreamvision d.o.o., katerega stoodstotni lastnik je, je vse prej kot gazela. Tabelo finančnih podatkov si lahko ogledate v nadaljevanju, razkriva pa, da je dolga leta tolkel minus, lani pa je le zlezel na zeleno vejo.

Vir: Gvin

In zdaj, ko vemo, kaj Žiga Vavpotič je, in kaj je bil, še o tem, kaj bi želel biti oziroma kje se lahko po napovedih insajderjev kmalu pojavi. V krogih, po katerih se poleg že omenjenega Bobinca sprehaja tudi Marko Voljč, ki je v Gorenje v Bobinčevem času prieljal uničevalce slovenskih delovnih mest, kar smo razkrili na povezavi, sam pa je na takrat še državno podjetje prisesal svojo (od konca posla sicer) bivšo ženo, se vse bolj glasno omenja Vavpotiča kot naslednjega predsednika vlade. Z Marjanom Šarcem so, zlasti odkar je jasno, da z Gregorčičeve odhaja njihov glavni zaveznik Vojmir Urlep, ki se na spletni strani Kabineta predsednika vlade RS predstavlja “Trenutno je predsednik nadzornega odbora Gospodarske zbornice Slovenije, član upravnega odbora Univerze v Ljubljani in član častnega razsodišča Združenja Manager,” že povsem nezadovoljni.

Kaj počnejo v takih primerih, pa se verjetno Marjan Šarec, ki ga je v preteklosti javna RTV Slovenija pogosto spustila pred mikrofon, z njim pa se je rada pogovarjala prav Tanja Starič, ki se ji je zdelo primerno Vavpotiča z eno samo delnico povabiti v Odmeve komentirati dogajanje na skupščini Petrola in tam pogrevati Vavpotičeve stare piarovske štose s simbiozami in ipsiloni, s katerimi je iz proračuna potegnil na tisoče evrov, pa se Marjan Šarec najbrž še spomni.

Vir: RTV Slo.

Vir: RTV Slo.

Tik-tak, tik-tak, ….

Skandal24.si širi neresnice in zavaja javnost

V prispevku »Tik-tak Marjan Šarec: Tovarna “novih” obrazov že na delu? Zakaj bi sicer ljubljenec omrežij iz afere Baričevič sploh lahko govoril v Odmevih« z dne 16.12.2019, objavljenem na spletni strani skanda.si, so bile navedene določene neresnične in zavajajoče navedbe o mojem poslovnem delovanju.

V naslovu prispevka trdite, da sem ljubimec omrežij iz afere Baričevič, kar seveda ne drži. Z afero Baričevič nisem imel nič.

Zapisali ste, da sem v času pred kitajskim nakupom podjetja Oufit7 opravljal vidno funkcijo, hkrati pa dodajate, da nikoli bilo razkrito, kaj sem počel. Slednje seveda ne drži, glede na to, da ste brali moj LinkedIn profil, bi lahko videli, da sem imel pomembne funkcije pred nakupom, med nakupom in po nakupu in da so te funkcije skupaj z dosežki jasno navedene. Po nakupu Outfit7 sem imel dve leti celo funkcijo predsednika upravnega odbora družbe Outfit7.

Navedba, da obstajajo povezave med mojimi funkcijami v družbi Outfit7, državnim Telekomom in Udbomafijo so seveda popolnoma neresnične.

Zapisali ste tudi, da puščam za seboj zavode in podjetja v stečaju. To seveda ne drži. Če je kakšen zavod ali podjetje slučajno šlo v stečaj, je bilo to v času, ko nisem imel več funkcije upravljanja ali nisem bil več lastnik. Tudi trditev, da imam za seboj znatne količine proračunskega denarja ne drži, saj v času mojega vodenja Zavoda Ypsilon nismo dobili večjih razpisov.

Žiga Vavpotič

Mogoče vas bo zanimalo

Poslanec, ki ima dve podjetji z blokiranimi računi, družba za financiranje pa mu visi tudi na domačem naslovu
Novice
44074 Ogledov2
Novice
44074 Ogledov2

Poslanec, ki ima dve podjetji z blokiranimi računi, družba za financiranje pa mu visi tudi na domačem naslovu

User One - 18. maja, 2020 17:35

Gregor Židan, nadomestni poslanec, ki je prišel v parlament na listi SMC, danes pa se je od stranke poslovil, ne želi povedati, koliko je kralj odpadkov Martin…

#Koronavirus: Pri WHO so si premislili, v javnosti priporočajo nošenje obraznih mask – čakamo stališče Eržena iz NIJZ
Novice
19232 Ogledov
Novice
19232 Ogledov

#Koronavirus: Pri WHO so si premislili, v javnosti priporočajo nošenje obraznih mask – čakamo stališče Eržena iz NIJZ

User One - 5. aprila, 2020 10:20

Kaj bo o spremenjenih smernicah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki od včeraj podpira nošenje zaščitnih mask v javnosti, rekel v.d. direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ),…

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”
Ljudje
16910 Ogledov
Ljudje
16910 Ogledov

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”

User One - 30. marca, 2020 15:38

"Največja napaka v ZDA in Evropi je po mojem mnenju, da ljudje ne nosijo mask," je v intervjuju za znanstveni portal Science dejal generalni direktor kitajskega centra…

Policija naproša: preobremenjeni so z vprašanji o omejitvah glede COVIDa!
Ljudje
61 Ogledov
Ljudje
61 Ogledov

Policija naproša: preobremenjeni so z vprašanji o omejitvah glede COVIDa!

skandal1 - 20. oktobra, 2020 14:22

Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi, vse medije prijazno naproša za objavo opozorila. Zadeva je sledeča, 113 je interventna številka policije, ki je namenjena nujnim klicem.…

Pred nami so sončni in toplejši dnevi
Novice
51 Ogledov
Novice
51 Ogledov

Pred nami so sončni in toplejši dnevi

User One - 20. oktobra, 2020 10:08

Danes bo sprva zmerno do pretežno oblačno in po nižinah marsikje megleno. Čez dan bo povečini sončno, več oblačnosti bo v hribovitih krajih zahodne in južne Slovenije.…

#Koronavirus: To so zadnji podatki o okuženih, spet velikanski porast
Novice
340 Ogledov
Novice
340 Ogledov

#Koronavirus: To so zadnji podatki o okuženih, spet velikanski porast

skandal1 - 20. oktobra, 2020 9:30

V ponedeljek so med 4326 opravljenimi testi na novi koronavirus potrdili 794 okužb, piše na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Pozor, z današnjim dnem začenjajo…