0 Deljenj 2770 Ogledov

Seznamček iz Petrola ali kako je nesojeni mandatar Jože P Damijan ob državni službi svetovalec te peterice

22. April, 2021 6:20
2770 Ogledov

V uredništvo smo prejeli seznam podjetij in posameznikov, ki svetujejo upravi državne energetske družbe Petrol, v kateri sedijo predsednica Nada Drobne Popović, Matija Bitenc, delavski direktor Zoran Gračner, Jože Smolič in Jože Bajuk.

Posebna zanimivost je, da je na seznamu kar dvakrat nesojeni mandatar nesojene koalicije KUL Jože P. Damijan. Z upravo Petrola naj bi sodeloval tako prek svojega s.p., kot prek družbe Grant Thornton, v kateri sta solastnika oba s soprogo Sandro Damijan. Jože P. Damijan je sicer reno zaposlen na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Uprava Petrola, ki najema svetovanje Jožeta P. Damijana in Čeferinove odvetniške pisarne: Nada Drobne Popović, Matija Bitenc, Jože Bajuk, Jože Smolič, Jože Gračner.

Svetuje jim tudi odvetniška pisarna dežurnega kritika vlade Aleksandra Čeferina, iz katere je tudi za predsednika skupščine predlagani Uroš Pogačnik.

Peterica s slike potrebuje tudi storitve družbe CSA. Javno dostopne evidence pokažejo, da gre za družbo, ki je prve evre zaslužila leta 2019, ko so celotni prihodki znašali več kot 440 tisoč evrov. Zanimiva je lastniška struktura družbe, saj v njej najdemo tudi Aleša Ahčana, hišnega ekonomista mlajše klike iz stranke SD.

Stranka SD je bila v preteklosti s svojimi vidnimi funkcionarji na Petrolu zelo aktivna.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/skandal/ime-politika-vladne-stranke-v-tajnih-dokumentih-o-dogajanju-na-petrolu-ker-naj-bi-vrsil-pritisk-objavljamo-njegov-in-odziv-njegovega-predsednika/

Več iz te kategorije