0 Deljenj 1733 Ogledov

Še ena skrivnostna tančica pri dolgotrajnem postopku KPK v zadevi suma utaje davka, ki bremeni viceguvernerja Banke Slovenije

20. November, 2019 6:55
1733 Ogledov

Poskusite izvedeti, koliko oseb so pri Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), ki ji predseduje Boris Štefanec, zadolžili za vpogled v evidenco Finančne uprave RS (Furs), ali je viceguverner Banke Slovenije Marko Bošnjak plačal obveznosti iz najemnine, ki jo zaračunava za stanovanje, ki ga oddaja na Grablovičevi ulici v Ljubljani.

Mi nismo mogli. Iz KPK so nam na sklop vprašanj, v celoti so dostopna na povezavi, med katerimi je tudi prošnja za konkretno število oseb, ki delajo na zadevi, in ime tiste ali tistega, ki je odgovoren ali odgovorna za postopek, torej dejansko za izpolnitev prošnje, ki jo je na KPK naslovila Banka Slovenije, poslali naslednji zapis: “Nikakor ne drži, da komisija s postopkom, o katerem sprašujete, zavlačuje. Postopki pred komisijo se vodijo v skladu z Zakonom o upravnem postopku, zato so navedbe, da ne gre za zahteven postopek, katerega glavno dejanje ne bi smelo trajati več kot en dan, neutemeljene. Informacij o tem, kdo vodi postopek in koliko sodelavcev sodeluje pri njem, komisija zaradi interesa preiskave do zaključka postopka ne more posredovati.” Dopis je podpisala Maša Jesenšek.

In dokler KPK ne bo pripeljala do zaključka, bo nad viceguvrnerjem Banke Slovenije Bošnjakom visel sum utaje davka.

Več iz te kategorije