0 Deljenj 6516 Ogledov

Razkrivamo prve poteze ministrice Angelike Mlinar ali katero Šoltesovo dekle je dobilo službo na zaupanje

23. January, 2020 10:18
6516 Ogledov

Najprej je potrebno povedati, da je Angeliki Mlinar njena strankarska predsednica Alenka Bratušek posle predala lani, 20. decembra. Vprašanja v zvezi z zaposlitvami na zaupanje so prejeli 9. januarja letos. Nobenega odziva do 21. januarja, ko smo, ker so pretekli tudi zakonski roki, dopustni za posredovanje pojasnil s strani organa, prijavo poslali pristojnemu uradu informacijskega poooblaščenca in v vednost ministrstvu. No, šele potem smo najprej prejeli zahvalo za opozorilo in naslednji dan pojasnila s pripisom: “V množici pošte, ki prihaja na elektronski naslov [email protected], smo žal spregledali vaše prvotno sporočilo, za kar se vam iskreno opravičujemo.” Zakaj o tem sploh pišemo? Ker je prav, da veste, kako pod novo ministrico v vladi Marjana Šarca, ki jo je pripeljala Stranka Alenke Bratušek (SAB), zadeve funkcionirajo. Nikakor tako, kot bi morale v resorju, ki potrebuje operativno funkionalnega vodjo, da Slovenija nadoknadi zaostanek v črpanju evropskega denarja.

Angelika Mlinar je s seboj v kabinet pripeljala dve ženski, smo končno izvedeli: “Na zaupanje ministrice dr. Angelike Mlinar sta v njenem kabinetu zaposleni dve uslužbenki, in sicer vodja kabineta mag. Nina Kumerdej, sekretarka (Datum zaposlitve: 21. 1. 2020; Osnovna bruto plača: 3.520,44 EUR) in podsekretarka Saša Jerele (Datum zaposlitve: 20. 12. 2019; Osnovna bruto plača: 2.675,25 EUR).”

Javno dostopni podatki pokažejo, da je Saša Jerele političarka stranke SAB, leta 2018 je v volilnem okraju Novo mesto II prejela 662 glasov. V kabinetu je bila že prej, ko je posle opravljala predsednica stranke Bratuškova, pripeljal pa jo je strankarski kolega Iztok Purič.

Vir: Spletna stran AVP 23.1.2020.

Vir: Facebook.

Ime Nine Kumerdej, ki je službo kot oseba, ki uživa zaupanje Angelike Mlinar, nastopila v torek, je danes še vedno objavljeno na spletni strani Agencije za varnost prometa (AVP), kjer naj bi opravljala funkcijo v službi za odnose z javnostmi. Kumerdejeva je po informacijah naših virov v agenciji tja prišla v času aferaškega direktorja Igorja Velova. A viri v agenciji dodajajo, da Nina Kumerdej sploh ni kak nov obraz, zgolj priimek je nov. Gre za Nino Furman, dekle iz najtesnejše bližine še enega razvpitega politika, vnuka Edvarda Kardelja Igorja Šoltesa, ki mu je Brane Kralj kot Šarčev strankarski generalni sekretar urejal službo v državnem Uradnem listu, ker ga je prva nadzornica Irena Prijovič prijavila zaradi pritiskov, pa je odletel s funkcije. In Šoltes službe v Uradnem listu ni dobil. Kumerdejeva je bila v časih, ko se je pisala še Furman, pri takratnem predsedniku računskega sodišča Šoltesu vodja kabineta in oseba, zadolžena za stike z javnostjo. Veljala je za eno boljših prijateljic Tine Hrastnik, ene najtesnejših sodelavk Gregorja Golobiča iz LDS in časa stranke Zares, o kateri smo v zadnjem času brali kot o eni iz četice, ki se je na ministrstvu za izobraževanje, kamor je bržkone prišla prav z Golobičem, uprla Titu Neubauerju, ki si ga je Jernej Pikalo iz SD pripeljal za vodjo kabineta. Zaradi mobinga naj bi dala odpoved, službo pa je tako dobil nič manj razvpiti Dejan Karba. Tako Kumerdejevo kot njeno prijateljico Hrastnikovo pa povezujejo stara znanstva z nekdanjim poslancem LDS, danes vidnim politikom stranke SAB Romanom Jakičem, ki je bil skupaj s svojim nekdanjim strankarskim predsednikom Zoranom Jankovićem, ko je ta še vodil Pozitivno Slovenijo, osumljen goljufije na škodo EU za čas, ko je bil direktor lokalnega Zavoda Tivoli. In ob vseh teh povezavah, prepletenih okoli Angelike Mlinar, ki bdi nad evropskim denarjem, ne gre pozabiti še na vprašanja iz časa, preden je Mlinarjeva postala ministrica, na katera do danes še nismo prejeli pojasnil. Po kakšnem ključu je imela pred desetletjem stalni naslov v hiši, s katero je upravljala zaupnica Milana Kučana, odvetnica Tjaša Andrée Prosenc.

Več iz te kategorije