0 Deljenj 2613 Ogledov

Iz zaKULisja Damijanove ekipe: V ekipi direktor, ki je podjetje, v katerega je potegnil iz proračuna 4,8 milijonov, spravil med davčne dolžnike in v stečaj

17. November, 2020 6:00
2613 Ogledov

Davkoplačevalci, tole res ni kul. V ekipi Jožeta Damijana, ki poseda pred ljubljansko ekonomsko fakulteto in želi nastopiti kot politična tvorba z imenom KUL ter prevzeti oblast, so ljudje, ki so vse prej kot to.

Zares, tole ni kul, če pogledamo preteklost Bogdana Biščaka, na fotografiji posedanja sedi na sredini, med razvpitim kriminalistom Dragom Kosom in Damijanom, nekdanjega direktorja podjetja In.Medica, ki je v času, ko je bila ministrica za gospodarstvo njegova strankarska kolegica Darja Radič, od ministrstva pobralo prvi milijon evrov in pol. Skupaj se jih je, zares, poglejte graf, nabralo skoraj pet milijonov.

Vir: Erar.

Biščak je bil direktor podjetja od februarja 2015 do avgusta 2018. Kar pomeni tudi, da je bil eden najtesnejših sodelavcev nekdanjega predsednika nekdanje stranke Zares Gregorja Golobiča direktor podjetja, milijonsko financiranega iz proračuna, v času, ko je to postalo dolžno državi. Med 300 in 500 tisoč evrov.

Vir: Ajpes in Gvin.

Kam so poniknili proračunski milijoni ali od česa danes živita Biščak ali Golobič, zares ne moremo reči. Čisto zares pa je leta 2011 ustanovljena In.Medica, katere dolgovi do države so se pričeli z Biščakovim vodstvom, od letos insolventna in v stečaju. To pa je vse prej kot kul.

Več iz te kategorije