0 Deljenj 7069 Ogledov

NEPREMIČNINSKI MOGOTEC S TV-EKRANA Brez problema odštel 129 tisočakov za parcelo

6. November, 2017 17:12
7069 Ogledov

Informativne oddaje Planet TV po meritvah v zadnjih mesecih beležijo rekordno slabe rejtinge. Pred dnevi, bil je četrtek, 5. oktobra, ko je tudi Svetovni dan učiteljev, je oddaja Danes (pa tudi njena sestrska oddaja Dan) dosegla rekordno nizko gledanost, rejting je bil po naših zanesljivih informacijah 0,2-odstoten, delež pa 1,5-odstoten.

Podobno katastrofalni so bili le večer prej rejtingi soočenja predsedniških kandidatov, ko je Planet TV v Cankarjevem domu soočil zgolj sedem od takrat še devetih kandidatov za predsedniško pozicijo. Soočenje je vodil po novem menda v hiši odgovorni za informativni program Mirko Mayer. Soočenje, ki ga je vodil, je v tistem trenutku gledalo nekaj manj kot 15 odstotkov gledalcev. Njegov nekdanji sodelavec Uroš Slak ga je s soočenjem v svoji večerni oddaji povsem povozil. Po gledanosti.

8000 evrov na mesec

Mayerju sicer številke, ki kažejo na uspešnost njegovega dela, ne kažejo najbolje, po drugi strani pa po naših informacijah dobiva za to, kar počne, sanjsko plačilo. Eden od virov navaja še: »Od 1. 9. se razglaša, da je urednik informativnega uredništva Planet TV.« Vsak mesec od Planet TV, ki je v lasti državnega Telekoma, za svoje delo, ne glede na slabe rejtinge, pospravi ogromno denarja, po neuradnih informacijah iz televizije 8000 evrov. Ali je znesek točen, smo vprašali tudi Mayerja. Dejal: »Navajate bistveno previsok mesečni bruto znesek. Je pa dejstvo, da mi moji mesečni dohodki, moji prihranki in družinsko premoženje omogočajo za marsikoga moteče neodvisno novinarsko delo. In vzdrževanje tega premoženja s tekočimi zaslužki, brez najemanja posojil.« Mayer zneska, ki naj bi bil bistveno nižji od 8000 evrov, kolikor zasluži po besedah dobro obveščenih virov, ni razkril. Primerja se s politiki in pravi: »Ker nisem nosilec javne funkcije ali javnih pooblastil, za podrobnejša pojasnila o mojem premoženju ne vidim nikakršne podlage ali potrebe. Če bi to bil, pa bi podatke razkril brez zadrege, do zadnjega centa.«

Fotografije, posnete na vikendu v Izoli, Mayer objavlja na Instagramu. Foto: Škandal24.si

Ženo zamenjal za sodelavko

Mayer je po prihodu na Planet TV poskrbel tudi za afero v uredništvu, ko je kljub ženi in dvema majhnima otrokoma kolegom na očeh začel afero s kolegico Kajo Flisar, o čemer je takrat poročal spletni portal Požareport. Novinarki zabavnih vsebin se je zapeljevanje kolega po podatkih iz hiše tudi finančno zelo dobro obrestovalo, saj je postala najbolje plačana novinarka v hiši. Mesečno ji televizija v lasti državnega Telekoma nakaže 3800 evrov. Plačilo naj bi ji uredil Mirko, mediji pa so pisali, da ji je to sporočil pred celotnim uredništvom veliko slabše plačanih kolegov. Da jim nista posebej pri srcu, najbrž ni treba ugibati.

Hiša, parcela, stanovanje na morju

Mirko Mayer je rojen v zadnjih dneh leta 1984, torej ni star še niti 33 let, a je že pravi nepremičninski mogotec. Po pričevanju sosedov je od letošnjega poletja lastnik 605 kvadratnih metrov velike parcele v Kozarjah. Kupil naj bi jo od Slovenke s stalnim naslovom v Londonu in zanjo odštel kar 129 tisoč evrov. A za nakup ni potreboval nobenega posojila. Zdaj po naših informacijah kupuje montažno hišo, kar naj ne bi bilo najbolj po godu njegovi novi ljubezni Kaji, ki si je želela hiše v mestu, ta pa je na robu njiv.

A soseska ni kar tako. Nasprotno. Njegova soseda sta po pričevanju virov tudi nekdanji minister za zdravstvo in še vedno vplivni stric iz ozadja v zdravstvu in politiki Borut Miklavčič ter njegova hčerka Ajda.

A Mirko Mayer hišo že ima, v Čirčah v Kranju, kjer je lastnik polovice dvojčka.

Mirko Mayer je lastnik hiše v Kamniku. Foto: Škandal24.si

Imenitni sosedje v marini

Še bolj elitna kot v Kozarjih pa je soseka v Izoli, kjer ima Mayer v marini stanovanje. Njegov sosed je tudi Telekomov svetovalec Marko Pogorevc, ki ima na Tomažičevi ulici registrirano tudi podjetje za poslovno svetovanje. Njun sosed z lastno nepremičnino v stavbi je tudi Roman Rep, nekdanji pomočnik direktorja podjetja Delo Revije v lasti obsojenega Mateja Raščana, ki je bil leta 2014 direktor drugega Pogorevčevega podjetja za poslovno svetovanje. Štirideset kvadratnih metrov, kjer ima prijavljen tudi s. p., je Mirko Mayer kupil od podjetja Ram invest razvpitega podjetnika iz kroga Katarine Kresal (in Mateja Raščana, ki jo je okronal za Slovenko leta) in njenega partnerja Mira Senice, Igorja Jurija Pogačarja, ki je s stavbo Nacionalnega preiskovalnega urada na Dimičevi cesti v Ljubljani s Kresalovo in njenim takratnim državnim sekretarjem, danes pravosodnim ministrom Goranom Klemenčičem, sklenil čudovito donosen posel. A je Kresalovo pogodba odnesla s položaja in iz politike.

Mayerja smo spraševali po podatkih, ki so objavljene zgoraj. Pravi, da z objavo nima težav: »Stvari, o katerih me sprašujete v zvezi z mojim premoženjem, so v veliki večini razvidne iz javno dostopnih evidenc. Z objavo javno dostopnih informacij, kot velik zagovornik transparentnosti, nimam nikakršnih težav. «

Več iz te kategorije