0 Deljenj 447 Ogledov

Nujno obvestilo policije in Darsa: V tem križišču ne delajo semaforji, prihaja do nesreč

20. October, 2021 6:03
447 Ogledov

Zaradi odprave posledic prometne nesreče v Mariboru, v križišču Ptujske in Tržaške ceste, do nadaljnjega ne bodo delali semaforji. Možni so zastoji.

 

Policija opozarja: prihaja do nesreč!

Že v torek zvečer so opozorilo objavili pri Policijski upravi Maribor. Miran Šadl je v nujno obvestilo udeležencem cestnega prometa v Mariboru zapisal: “Danes, 19. 10. 2021, je v popoldanski prometni konici prišlo do prometne nesreče v enem najbolj obremenjenih prometnih križišč v Mariboru, v križišču Tržaške, Titove, Ptujske in Ceste proletarskih brigad. Zaradi trčenja v semafor je ta od takrat v okvari oz. je na »utripu«.

Upravljalec semaforja te napake vsaj do jutri, morda tudi dlje časa, ne bo mogel odpraviti oz. ne bo mogel vzpostaviti delovanja semaforja.

Zaradi nedelujočega semaforja že prihaja do prometnih nesreč. Policisti zato vse voznike pozivamo, naj zelo pozorno upoštevajo prometne znake, ki so postavljeni na semaforju. V času, ko semafor ne deluje, se je potrebno ravnati po njih, v kolikor pa promet usmerja policist, pa po znakih, ki jih daje policist.

Policisti bomo v jutranji konici fizično usmerjali promet. Ker je v teh jutranjih urah še tema oz. mrak, pozivamo k veliki previdnosti in upoštevanju znakov policistov.

Vsem tistim, ki imajo možnost uporabiti alternativne poti in se izogniti temu križišču, predlagamo, da to tudi storijo.

 

Več iz te kategorije