0 Deljenj 4256 Ogledov

Škandal pri Zoranu Jankoviću ob razglasitvi rezultatov volitev! Najprej so jo vrgli iz štaba, nato še pretep!

22. November, 2018 8:49
4256 Ogledov

Novinarji so bili vidno razočarani, ker je štab Zorana Jankovića pripravil izjavo ob razglasitvi rezultatov lokalnih volitev kar zunaj – in za piko na i je bilo mrzlo kot v Sibiriji!

Medtem ko se je večina političnih strank odločila, da pripravi izjavo ob razglasitvi rezultatov lokalnih volitev znotraj štabov oz. sedežev političnih strank, pa se je Zoran Janković odločil, da pusti novinarje kar zunaj, na mrazu. Morda se je želel na tak način maščevati tudi vsem tistim, ki smo o njem pisali izključno resnico in razkrivali afere za afero. A dejstvo je, da v tople prostore njegovega štaba niso pustili niti drugih novinarjev – topel prostor je bil rezerviran le za njegove vplivne prijatelje. Tako se je novinarka Večera odločila, da gre pogledat v štab (beri: se gre pogret, saj je zunaj tisti dan zmrzovalo), a je bila že manj kot v minuti nazaj na mrazu. Res je, tako ravna Janković z novinarji – meče jih iz štaba, za piko na i pa jih pusti kar zunaj, na mrazu. Zanimivo, Večer o tem ni poročal.

Se pri Večeru Zorana Jankovića bojijo, ali je njemu pač vse dovoljeno?

Drugi škandal pa je sledil le nekaj trenutkov kasneje, ko se je pojavil Janković. Potem, ko je dal izjavo, se je šel kakor sprehajat po Dvornem trgu, fotografi pa so mu sledili. In takrat je počilo! Med sabo sta fizično obračunala dva fotografa in vmes razbila celo neko steklo, da so bile po tleh črepinje. In vse to menda zgolj zato, ker mu je drugi “skočil” v vidno polje. Očitno je, da so bili v Jankovićevem štabu ključni ljudje (med njimi tudi nekateri novinarji), “na nož”, panika, ali ga bo premagal Anže Logar, pa na najvišji stopnji.

“Daj, ubij tega.”
To pa nista edina incidenta, ki bi se zgodila v Jankovićevem štabu. Spomnimo samo na grožnje njegovega sina Jureta Jankovića novinarju Financ Jaki Elikanu leta 2010 – po pisanju časnika naj bi se mlajši Janković nagnil k prijatelju, pokazal na Elikana in dejal: “Daj, ubij tega.” O grožnji Jankovića Elikanu so se razpisali številni mediji, celo spletni portal RTV Slovenija. “Po poročanju spletnih Financ, ki podrobno opisujejo incident, se je pet novinarjev po razglasitvi izidov sprehodilo po mestu do lokala, kjer je zmago praznoval Zoran Janković. Na vratih lokala se je pojavil mlajši županov sin Jure Janković s prijateljem. Elikan se mu je približal, in ko ga je Jure Janković opazil, se je nagnil k svojemu prijatelju in rekel: “Daj, ubij tega.”,” so zapisali. Razpisal pa se je tudi Uroš Urbas, ki je bil pri dogodku tudi sam navzoč – ta je zapisal, da sta oba z Elikanom omenjene besede razumela kot grožnjo. V ta prepir pa se je vpletel še Zoran Janković, ki je “novinarja poskušal pomiriti in pojasnjeval, da je sin malce preveč pogledal v kozarček,” piše spletni portal nacionalne televizije. Elikan je napad prijavil celo policiji.

 

Več iz te kategorije