0 Deljenj 715 Ogledov

PRI KORITU: Šef državnega Telekoma je nepremičninski milijonar

9. junij, 2018 10:04
715 Ogledov

Predsednik uprave državnega operaterja Telekoma Slovenije je z državno plačo pravi nepremičninski mogotec. Lani je v ljubljanski soseski Dravlje postavil vilo s 360 kvadratnimi metri stanovanjske površine, ki je po oceni geodetske uprave vredna pol milijona evrov! Skobe je nakup parcele in gradnjo dobesedno »skeširal«, saj na hiši ni vpisana nikakršna hipoteka.

Kar je pri 174 tisoč evrih bruto, neto mu ostane po odbitih davkih, približno polovica, kolikor je zaslužil lani, silno nenavadno. Skobe po več kot enem tednu, odkar je prejel vprašanja, kako mu je s takšno plačo uspelo vse to financirati, v celoti jih objavljamo na dnu strani, do danes še ni odgovoril. Čeprav kot davkoplačevalci od šefa podjetja v državni lasti to pričakujemo. Čim dobimo pojasnila, jih bomo objavili.

Nova hiša, nova žena

Še posebno zato, ker se je Skobe nedavno ločil od prve žene in skočil v nov zakon z bivšo uslužbenko Telekomovega medijskega podjetja Uršo Čadež Kastelic, danes že Skobe. Ta ni več uslužbenka Telekoma, ampak je v državni službi na DUTB, očetje na šoli, kamor vozi otroke iz nove, razširjene družine, pogosto vzdihujejo ob pogledu na povsem nov model največjega Volvovega terenca XC90. Skobetova Urška ima takšnega z vso opremo, cena novega pa se giblje med 88 in 99 tisoč evrov. Ali je služben, nismo preverjali.

Nepremičninski milijonar

In Skobe ima poleg luksuzne sedemsobne vile (na fotografijah), ki ima menda tudi savno, po nekaterih informacijah pa celo bazen, še hišo v Radomljah pri Ljubljani. Tam je tudi stalno prijavljen, hiša, zgrajena pred desetimi leti, pa je po oceni geodetske uprave vredna 195 tisoč evrov. Bivalnega prostora je 136 kvadratnih metrov. In tudi ta je postavljena na keš, nobene hipoteke, nobenih dolgov. Radomlje so sicer elitna soseska le streljaj od Ljubljane v bližini Arboretuma, kjer so tržne cene hiš veliko višje od Gursovih. V nepremičninskih oglasih beremo, da je hiša, sicer okoli pol desetletja starejša od Skobetove, na prodaj za pol milijona evrov.

Rudolf Skobe je torej dejansko nepremičninski milijonar!

Česa direktor državnega Telekoma ne želi pojasniti

Odgovore smo poskušali poiskati pri Skobetu. Vprašanja, ki so pretežka ali preveč neprijetna, da bi odgovoril nanje, si v celoti preberite v nadaljevanju.

Spoštovani gospod Skobe,

v uredništvu hranimo fotografije nove moderne vile, katere lastnik ste sodeč po javno dostopnih informacijah Vi. Ker so bili Vaši prihodki nedavno javno objavljeni, nas zanima:
– Kako Vam je uspelo brez posojila v Dravljah financirati nakup parcele? Prosimo za finančno konstrukcijo posla.
– Kako Vam je uspelo brez posojila postaviti tako luksuzno nepremičnino?
– Kako Vam je uspelo ob tem in prihodkih, ki so javno znani, obdržati še hišo v Radomljah?
– Ali imate poleg službe v Telekomu še kak posel, ki ga javno dostopne evidence ne zaznajo, da Vam je uspelo financirati milijonske nepremičnine?

 

Povsem netransparentno odtekanje državnega denarja

Rudolf Skobe po naših informacijah ni edini, ki v državnem podjetju pobira visoke zneske. Izplačuje jih tudi nekaterim sodelavcem, a transparentnosti tudi pri njihovih izplačilih ne zagotavlja. V nadaljevanju objavljamo vprašanja, ki smo jih Rudolfu Skobetu včeraj poslali na sms. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Spoštovani gospod Skobe,

zanima nas, kolikšen mesečni pogodbeni znesek plačujete vašim političnim analitikom g. Primožu Cirmanu s.p., O**, 3000 Celje in ge. Vesni Vuković s.p, ***, 1234 Mengeš?

Mogoče vas bo zanimalo

IZPOVED UČITELJICE NA ROBU OBUPA, KER JE UČENCU ZAKLJUČILA 4! Inšpektor pa seveda ‘strokovnjak’ na seznamu LMŠ
Novice
29 Ogledov
Novice
29 Ogledov

IZPOVED UČITELJICE NA ROBU OBUPA, KER JE UČENCU ZAKLJUČILA 4! Inšpektor pa seveda ‘strokovnjak’ na seznamu LMŠ

User One - 11. december, 2018 9:26

Učiteljico glasbene umetnosti Marto Steklasa že leto in pol preganja inšpektor Alen Kofol in sicer zato, ker je učenki po ocenah 4, 4, 4 predmet zaključila, ne…

AFGANISTANEC ZAKLAL DOMAČINKO Zbežal je v noč, policisti ga še iščejo
Črno
117 Ogledov
Črno
117 Ogledov

AFGANISTANEC ZAKLAL DOMAČINKO Zbežal je v noč, policisti ga še iščejo

User One - 11. december, 2018 7:33

Pišemo v tragediji, ki se je zgodila v noči na ponedeljek  v avstrijskem mestu Steyr, ko se zgodil umor komaj 16-letne Michelle F. Storilec, osumljen je 17-letni Afganistanec Saber Akhondzada, je…

VIDEO: Gledalci Supertalenta besni, Hrvatica Maja Šuput ostala odprtih ust: Kako to, da Slovenci niso v finalu?!
Rumeno
15 Ogledov
Rumeno
15 Ogledov

VIDEO: Gledalci Supertalenta besni, Hrvatica Maja Šuput ostala odprtih ust: Kako to, da Slovenci niso v finalu?!

Marjanca Scheicher - 10. december, 2018 18:44

V zadnji polfinalni oddaji Supertalentov so postali znani še zadnji štirje finalisti. To so postali Siniša Matijević, Marin Čačija in Đulijano Jašarević ter Andrej Škedeta. A so gledalci na…

Več iz te kategorije