0 Deljenj 940 Ogledov

JE TO ZAČETEK KONCA VLADE? Bandelli odstopil, Bratuškovi se zdi nesprejemljivo

13. November, 2018 12:39
940 Ogledov

Minister Marko Bandelli je že podpisal odstopno izjavo, je na novinarski konferenci po seji izvršnega odbora SAB povedala predsednica stranke Alenka Bratušek. K odstopu ga je pozval premier Marjan Šarec, ki bi v nasprotnem primeru predlagal ministrovo razrešitev. Bandelli je Šarčeve očitke zavrnil in dejal, da je v dveh mesecih naredil ogromno.

Bratuškova je ob tem dejala, da je žalostna, da premier ne spoštuje protokola o sodelovanju koalicijskih strank. V njem je namreč zapisano, da se v primeru, ko minister ne opravlja svoje funkcije v skladu s predpisi in etičnim kodeksom ali ne izvršuje vladnih sklepov in napake ponavlja, premier in predsednik stranke, iz kvote katere je minister, sporazumeta o tem, ali minister ostane ali se zagotovi izvolitev drugega. Namesto tega pa je bila Bratuškova o tem, kaj želi Šarec od Bandellija in zakaj, obveščena iz medijev in prek Facebooka, kar se ji zdi nesprejemljivo. “Če so to komunikacijski kanali, ki jih bo od zdaj naprej uporabljala koalicija, potem je naš čas zelo skopo odmerjen,” je dejala.

Bandelli je povedal še, da bo še naprej delal za stranko, ker jo ima rad in ker je tudi njen ustanovni član.

Šarec je odstop Bandellija zahteval po tistem, ko so mediji razkrili elektronsko sporočilo, v katerem je žugal županskemu kandidatu Komna Eriku Modicu. Za to se je Bandelli opravičil, a se je pod plazom kritik znašel tudi zaradi siceršnje problematičnosti svoje komunikacije.

Šarec je danes na svojem Facebook profilu zapisal daljšo obrazložitev razlogov, zakaj meni, da mora minister iz kvote SAB oditi iz vlade. Razlogi so povezani z ministrovim delom, njegovo komunikacijo in ravnanji.

 

Več iz te kategorije